vliegende schotels

Kort samengevat
Vliegende schotel is de naam die wordt gegeven aan niet-geïdentificeerde voorwerpen (ufo's). Sommige mensen denken dat vliegende schotels ruimtetuigen zijn van andere planeten. Wetenschappers denken van niet.

Sommige mensen zeggen dat buitenaardse wezens van een andere planeet naar de aarde zijn gekomen in een vliegende schotel. Maar dat dat echt zo is, is al even mogelijk als die buitenaardse wezens naar de aarde komen in een vliegend colaglas. Helemaal niet dus.

Eind 1989 en in 1990 werden een hele reeks meldingen gedaan van vreemde voorwerpen in het Belgische luchtruim. Op 4 april 1990 nam in de Luikse gemeente Petit-Rechain (Verviers) een 20-jarige arbeider een foto van een driehoekige ufo met verlichte hoeken (zie hieronder).

nep-ufo

Deze foto is gewoon nep en is helemaal geen echte ufo.

Mensen die in ufo's geloven gebruiken die foto al heel die tijd als hét bewijs voor het bestaan van vliegende schotels. Maar in 2011 heeft de maker van de foto toegegeven dat het om bedrog gaat. Hij maakte een model in piepschuim met lichten op en fotografeerde dat in het donker.

Verschillende onderzoekers en specialisten, onder meer van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, hebben de foto bestudeerd in een poging om het raadsel op te lossen. Maar niemand van hen slaagde erin het bedrog aan het licht te brengen.

Dit is niet de enige foto die getrukeerd is. Regelmatig verschijnt er een getrukeerde foto waarvan wordt verteld dat het om een vliegende schotel gaat. En weet je? Zo'n foto maken is niet eens zo moeilijk.


(c) copyright 2011, Herman Boel & Robert Todd Carroll